info@med-zvezdami.si

041 643 288  /  041 461 658

FAQ

 

FAQ


Ali je barva varna za zdravje?


Absolutno. Gre za akrilno barvo na vodni osnovi, ki ne vsebuje kancerogenih ali drugih nevarnih snovi, ki bi nam z vdihavanjem ali ob dotiku povzročile škodo. Prostor je uporaben že nekaj ur po poslikavi, ker se barva zelo hitro suši.

Kako dolgo svetijo naslikane zvezde in ostali efekti?

 

Intenzivnost rumene barve začne pojemati po 15. mintah in popolnoma pojenja po nekaj urah (cca.3h), belo-modra pa sveti med 10 in 15 ur, torej celo noč.

Ali zunanja svetloba moti?

 

Da. Temnejša kot je soba, večji je efekt poslikave.


Kdaj barva zbledi in izgubi svoj učinek?

 

Prva soba je bila s to barvo poslikana pred skoraj dvajsetimi leti in še danes odseva svetlobo ravno tako kot prvi dan.

Ali moram naročiti poslikavo celotnega stropa?


Ne. Lahko vam ustvarimo le zvezdno okno , celoten strop ,

pol sobe  ali celo sobo . Po želji.

Ali se podnevi vidi, da je kaj narisano?

 

Če je stena bela se nanešena barva skorajda ne opazi, če pa so stene barvne, se opazijo bledi nanosi bele in rumenkaste barve.

Ali je potreben kakšen gradbeni poseg v prostoru?

 

Ne. Ker gre za poslikavo stropa in sten v prostoru, niso potrebna nobena druga dela. Tudi pohištva ni potrebno premikati. Koristno pa je, da prostor, ki ima na stropu ali stenah morebiti kje prisotno zidno plesen ali madeže sveže prepleskate, da bo efekt poslikave boljši in da vam ga ne bo treba obnavljati, če se odločite za novo pleskanje kasneje.

Kako dosežem, da bo barva svetila/sijala?

 

Barva se napolni že čez dan z dnevno svetlobo, vendar je priporočljivo, da preden želimo uživati pod zvezdami v prostoru za 30 min prižgemo luč, televizijo ali drug vir svetlobe s katero se barva do konca napolni.

Kaj, če ne želim da mi zvezde ponoči svetijo?

 

Enostavno ne prižgete luči pred spanjem za dlje časa, barva se ne bo napolnila in ne bo svetila, ko bo temno.

Ali je svetloba zvezd moteča?

 

Nikakor. Barva ne sveti s tako močjo, da bi bila razsvetljevala okolico, zato ni moteča za človeka in okolje. Svetlobe oddaja ravno toliko kot resnične zvezde na nočnem nebu.

Ali ima tako zvezdno nebo kakšne učinke na počutje in zdravje ljudi?

 

Opazovanje virtualnega zvezdnega neba ima dokazano terapevtski učinek. Kar nekaj študij je bilo že narejenih o tem, kako takšna poslikava pomaga pri pomirjanju in zmanjševanju vsakodnevnega stresa. Pozitiven učinek ima tudi na otroke, saj jih zvečer pomirja in pomaga, da zaspijo brez luči po stanovanju, pri nočnem prebujanju pa jih vrača nazaj v spanec. Ogromno pozitivnih primerov je bilo tudi pri osebah z Downovim sindromom in ostalimi duševnimi motnjami.

 PARTNERJI PRI PROJEKTU STARSCAPES®  SLOVENIJA:


             NIKI ZIMA S.P.

Cesta železarjev 2,
4270 Jesenice
+386 41 643 288
+386 41 461 658