info@med-zvezdami.si

041 643 288  /  041 461 658

Reference

 

Kaj so drugi povedali o nas


Raziskovalna znanstvena študija univerze Berekley v Kaliforniji je pokazala, da navdihujoča   izkušnja opazovanja zvezdnega neba zmanjšuje stres.
»Opazovanje zvezd zmanjšuje tesnobo.« Kathleen Emerson, LPN, CHPLN
»Zelo sproščujoče je.« Dr. Mike Margolis
»Izboljšuje izkušnje pacientov pri zdravljenju in jim pomaga k hitrejšemu okrevanju.« študija profesorja Rogerja Ulricha

Nekaj pomirjujočega je v opazovanju zvezdnatega neba, se vam ne zdi?

Poslikan strop je posebna pogruntavščina. Virtualni planetarij prepričljivo ustvari iluzijo pravega ozvezdja, kakršnega vidimo na jasen večer visoko v gorah. Nebeški pogled, ki ga zlepa ne boste pozabili.

Več:  http://tkswat.com/popotovanje-spanje-pod-zvezdnatim-nebom/

Tjaša Kokalj

http://astronomska-revija-spika.si/edini-hotel-s-starscapes-zvezdnim-planetarijem-v-evropi/
http://kongres-magazine.eu/2015/09/the-only-hotel-with-starscapes-virtual-planetarium-in-europe/

V mojih mladih letih sem velikokrat preživel jasne, tople poletne noči na travniku za domačo hišo, zleknjen v travi, kjer sem lahko več ur zrl v zvezdnato nebo. Takrat v naši vasi še ni bilo razsvetljave in nebo je sijalo precej bolj živo kot je to moč videti danes, ko se svetloba zvezd skriva za svetlobo obcestnih luči.


Podoben občutek sem ponovno doživel na prezentaciji zvezdnega neba, ki sta ga Niki in Nataša Zima predstavila v eni od sob hotela Mons v Ljubljani.  Zaspati pod zvezdnatim nebom je še vedno tisto, kar bi si želel in s pomočjo projekta, ki sta ga zasnovala Niki in Nataša, je to sedaj mogoče v vsakem prostoru kjer si kaj takega zaželimo. 


Aleksander Mežek

Zadnjič sem delala poslikavo za nekega otroka. Trinajst let je star. Njegova mama me je prosila, naj naredim poslikavo zanj. Naredila sem jo, ko so bili vsi zdoma, kar je bilo najbolje, ker mali deček ne mara, da kdo hodi v njegovo sobo.

Zvečer smo se vrnili na »otvoritev«. Mama poslikave še ni videla. Prosila sem jo, naj počaka, dokler ne prispem tja.

Ko smo prispeli, je deček sedel v dnevni sobi in gledal televizijo. Stopila sem do njega in mu podala roko. Njegova mama mu je povedala, da sem pripravila presenečenje v njegovi sobi. Kar naprej je spraševal, kaj je. Rekli smo mu, da je presenečenje.


Prosila sem ga, naj gre v svojo sobo in preveri, če lahko najde svoje presenečenje. Vse je pregledal, vključno z omaro. Rekla sem mu, naj sede in zapre oči, dokler mu ne rečem, naj jih odpre. Njegova mama je legla na posteljo in tudi ona je zaprla svoje oči. Po kakšni minuti sem jima rekla naj odpreta svoje oči. Mama je seveda zavzdihnila in potem vzkliknila: »vau«. Deček je še naprej gledal v strop. Vprašala sem ga, o čem razmišlja. Rekel je: »Zelo mi je všeč!« Mama je rekla, da kaj takega ni še nikoli rekel nikomur, ki mu je kaj podaril. Prižgala sem luč, da bi videl, kako vse izgine, ko so luči prižgane in se spet pojavi, ko se luči ugasnejo. Ko smo zapustili sobo, se je odločil, da bo ostal in opazoval poslikavo. Opazila sem, da je potem ves čas prižigal in ugašal luči.


Najboljša stvar pri tej poslikavi je bila, da sem jo naredila za avtističnega otroka. Mogoče bom danes spet šla do njegove mame in jo vprašala, če mu je všeč. Strah ga je teme, zato mu bo morda to pomagalo. Mama mi je povedala, da me bo mogoče poklicala, da poslikam tudi sobo drugega sina. Pravi, da še ni prepričana in da je drugemu sinu všeč, da lahko spi v temni sobi, ker je moral prej deliti sobo z bratcem, ki je ves čas zahteval, da je nočna lučka prižgana. Bomo videli…


Preden sem odšla, sem napisala certifikat za poslikavo in dečka vprašala, kaj si zdaj misli o svojem novem stropu. »ZELO MI JE VŠEČ!«, je rekel.

SAI Shelby W. Flynt

 PARTNERJI PRI PROJEKTU STARSCAPES®  SLOVENIJA:


             NIKI ZIMA S.P.

Cesta železarjev 2,
4270 Jesenice
+386 41 643 288
+386 41 461 658